Home » OBAVEŠTENjA » Rudnik olova i cinka na Rudniku primer uspešne privatizacije, poslovanja i ophođenja prema radnicima
Rudnik olova i cinka na Rudniku primer uspešne privatizacije, poslovanja i ophođenja prema radnicima

Rudnik olova i cinka na Rudniku primer uspešne privatizacije, poslovanja i ophođenja prema radnicima

Beograd, 02.06.2017. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović i potpredsednik sindikata Vladimir Radosavljević posetili su kolege u Rudniku olova i cinka ROC u varošici Rudnik koja se nalazi na istoimenoj planini u zapadnom delu Šumadije.

Veselinović i Radosavljević su nakon sastanka sa predsednikom Sloginog sindikata Mirkom Markovićem i saradnicima imali sastanak i sa direktorom rudnika Acom Ilićem.

Prema rečima predsednika USS “Sloga” Željka Veselinovića sindikat je naročito zadovoljan odnosom poslodavca prema radnicima.

– Ono šta je za nas izuzetno važno i na prvom mestu je da poslovodstvo ima jaku svest o potrebi mera zaštite na radu i da je za svako radno mesto sa opasnostima i štetnostima urađena procena rizika, kaže Veselinović.

Istog mišljenja je i potpredsednik Sloge i predsednik Industrijskih radnika Vladimir Radosavljević, koji naročito ističe da ovaj rudnik za razliku od drugih odlikuje savremena tehnologija, mašine sa malom bukom, a vazduh je, kako kaže “čistiji nego na ulicama mnogih gradova širom Srbije”.

Bezbednost objekata i zaposlenih su na jako visokom stepenu, a u slučaju povreda, havarija i bolesti, ROC ima potpisan ugovor o pružanju medicinskih usluga sa Vojno Medicinskom Akademijom ( VMA) iz Beograda.

Rudnik olova i cinka, koji je pre 13 godina privatizovan danas upošljava 470 radnika i važi za jednu od uspešnih privatizacija u Srbiji, gde je prosečna zarada iznad republičkog proseka i čiji radnici u proizvodnji imaju najviše plate u odnosu na druge rudnike slične namene širom Srbije.

Pored izuzetno dobrog odnosa prema zaposlenima, za čije potrebe grade i Hotel, ova kompanija je više puta pokazala i društvenu odgovornost tako što je obnovila sve škole na Rudniku i izgradila Dom kulture, a za odnos prema ekologiji ROC je nedavno dobio i prestižnu međunarodnu nagradu i priznanje.

 

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top