Home » ОБАВЕШТЕЊА » Радници новосадског ДЕС-а од сутра у штрајку
Радници новосадског ДЕС-а од сутра у штрајку

Радници новосадског ДЕС-а од сутра у штрајку

Нови Сад – Београд, 29.07.2018. – Радници новосадског ДЕС-а, предвођени репрезантативним синдикатом “Слога” у том предузећу, у понедељак 30. јула у 7 часова започеће штрајк због неиспуњених обећања директора, који је пре две недеље у присуству миритеља из Агенције за мирно решавање радних спорова обећао почетак исплате заосталих зарада и решавање проблема.

Након тадашњег састанка са директором и у присуству миритеља из Агенције за мирно решавање радног спора, штрајкачки одбор је донео одлуку да се штрајк замрзне јер је директор обећао да ће током наредне недеље извршити исплату дела неисплаћене априлске плате, као и да се сачека до 27. 07.2018. када је наводно требало да стигне одговор за социјални програм.

Како ништа није испуњено, у складу са предходном одлуком ми смо одмрзли штрајк, који почиње 30.07.2018. године у 7 часова у кругу предузећа у Новом Саду.

Штрајк се одржава због неизмериних обавеза према радницима, од неисплаћених зарада, неоверених здравствених књижица, неисплаћених путних трошкова и неповезаног радног стажа. Када је реч о повезивању радног стажа, радницима који нису инвалиди стаж није повезан од 2010 године, а инвалидима пуне две године. Иначе у новосадском ДЕС-у је запошљено око 170 радника, од чега је 60 одсто инвалида.

Као синдикат морамо подсетити јавност да су у октобру прошле године актуелни министар за рад Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетили наше предузеће, а затим изговорили врло велике речи пред камерама.

Министар рада Ђорђевић је тада истакао да држава субвенционише и помаже рад таквих предузећа и да је циљ да се подстакне на запошљавање што више особа са инвалидитетом. Он је тада рекао и да је са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом имао састанак на којем је представљена нова методологија распоређивања финансијских средстава, која ће бити праведније додељивана, а које држава даје овим предузећима.

Сада 10 месеци касније је очеигледно да од њихове методологије и обећања нема ништа, па нам није јасно где су нестале те паре и сва та средства о коме су министар Ђорђевић и Вучевић говорили, или је то можда био само медијски спин саморекламирања, питају из репрезентативног Слогиног синдиката у том предузећу.

Информативна служба

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top