Home » ОБАВЕШТЕЊА » Радна и економска права најугроженија
Радна и економска права најугроженија

Радна и економска права најугроженија

Београд, 09.12.2018. године – Удружени синдикати Србије “Слога” поводом 10. децембра, Међународног дана људских права скрећу пажњу да су из великог корпуса људских права у Србији, радна и економска права најугроженија.

Иако у првом члану декларације о људским правима стоји да се „Сва људска бића рађају слободна и једнака у достојанству и правима“, у Србији се тај члан итекако крши када су у питању право на рад и правичну зараду, хумане услове рада, као и право на радно-правну заштиту која је загарантована и Уставом као највишим актом државе.

Оно шта итекако брине је немоћ запослених да преко надлежних државних институција, инспекције рада и судова на законом прописан начин остваре повреде из радно-правних односа.

Такође, одговорно тврдимо да је радно способно становништво Србије међу најсиромашнијим грађанима у Европи и региону и да реалност о броју незапослених и просечној заради не одговарају државној статистици која је искључиво у служби политичке пропаганда владајуће већине, а не реалности којој смо изложени.

О реалности сведоче мале зараде и пензије, цене у продавницама и на пијацама, накнаде и режије држави у виду пореза, такси и акциза, односно реалан живот, а не фингирана статистика.

 

Информативна служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top