Home » ОБАВЕШТЕЊА » Протоколом прекинут штрајк у “Falc East“ Књажевац
Протоколом прекинут штрајк у “Falc East“ Књажевац

Протоколом прекинут штрајк у “Falc East“ Књажевац

Књажевац – Београд, 17.05.2017. – Представници Италијанског “Falc East“ из Књажевца и Синдиката „Слога“ испред штрајкача потписали су данас протокол о начину престанка обуставе рада у тој компанији, чиме су се стекли услови да се радници врате у производне погоне и отпочне пуна производња.

Потписивањем Протокола између представника „Слоге“ са једне и овлашћеног лица “Falc East“ из Књажевца са друге, и Општине Књажевац као гаранта потписаног, договорено да ће “Falc East“ исплатити потпуну зараду за месец мај, као и новчану помоћ свим запосленима и то: 4000 динара радницима одељења монтаже, 2000 динара шиваћим одељењима и по1500 динара осталим одељењима.

Новчана помоћ биће исплаћена у току сутрашњег дана, а најкасније до четвртка 18.05.2017. године, до 12 часова.

Договорено је да запослени неће сносити последице због спонтане обуставе рада, већ ће се кроз обострано разумевање и без уцена приступити даљем унапређењу дијалога, усклађивању појединачних уговора о раду, изради правилника о систематизацији, водећи притом рачуна о најбољим интересима и запослених и компаније.

Протоколом је предвиђено да ће се по добијању решења о регистрацији и стицања статуса репрезентативног синдиката приступити поступку преговарања ради закључивања колективног уговора између послодавца и репрезентативног синдиката.

Удружени синдикати Србије „Слога“, који у “Falc East“ Књажевац имају више од 650 чланова, поздрављају данашње потписивање Протокола и одлуку пословодства компаније да приступи дијалогу.

Посебно се захваљују челним људима Општине Књжевац који су учествовали у медијацији и исказали разумевање за насталу ситуацију и спремност за решавање проблема.

Информативна служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top