Home » ОБАВЕШТЕЊА » Председник Слоге у посети колегама у Костолцу

Председник Слоге у посети колегама у Костолцу

Костолац – Београд, 24.11.2017. – Председник Удружених синдиката Србије “Слога” Жељко Веселиновић боравио је у Костолцу где је обишао колеге у организацији ”Костолац Услуге“ д.о.о, привредног друштва у државној својини које се бави пружањем услуга из области безбедности и заштите.

Веселиновић је након састанка са Илијом Флирићем, председником новоформираног синдиката Слога у Костолац услугама и секретаром Игором Славковићем, заједно са њима имао састанак и са директором услуга Драгославом Ђокићем, на коме се разговарало о актуелној проблематици у предузећу и о ономе шта ваље чинити у наредном периоду.

Према речима првог човека Слоге, састанак је био веома коректан и конструктиван, и отворено се разговарало о свим проблемима са којима се сусрећу и радници и послодавац.

”Костолац Услуге“ д.о.о имају попут многих друштвених фирми широм Србије готово исти проблем, а то је обезбеђивање посла за запослене и ниска цена радног сата. За то је, како је казао Веселиновић “највише одговорно законски неуређено тржишно пословање, све веће ангажовање приватних фирми за обезбеђења и услуге, које уместо да упошљавају нове раднике са тржишта незапослених, све више ангажују пензионисана лица или оне раднике који пристају да раде за миниималац”.

– Такви радници, који раде раде за минималну зараду су без могућности да се синдикално организују и њих послодавци буквално газе.

Веселиновић је истакао да формирање синдиката у приватном сектору пружања услуга обезбеђења и заштите мора бити приоритет синдиката у наредном периоду, јер су радници у таквим фирмама и предузећима тотално незаштићени и без основних радних права.

Иначе, ”Костолац Услуге“ д.о.о је фирма у државној својини основана 2004. године у Костолцу са тренутно око 700 запослених, настала процесом реструктурирања и издвајањем из ЕПС-а.

Претежна делатност је физичко-техничко обезбеђење имовине и лица, против-пожарно обезбеђење, процене стања обезбеђења објеката и ризика њихове угрожености, обезбеђење јавних скупова, одржавање хигијене пословних просторија и тренутно претежно пружа своје услуге Термоелектрани и коповима Костолац.

 

Информативна служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top