Home » ОБАВЕШТЕЊА » Председник Слоге у ГСП Београд вређан и насилно удаљен из управне зграде

Председник Слоге у ГСП Београд вређан и насилно удаљен из управне зграде

Београд, 12.01.2019. – Небојша Алексић, председник Синдиката Слога ГСП Београд, јуче је у преподневним сатима у управној згради на Дорћолу, у улици Кнегиње Љубице 29, вербално нападнут и уз претње отказом избачен из управне зграде од стране извршног директора за финансијска питања Дејана Крстовића и радника обезбеђења.

Napadnut i vređan zbog istine Nebojša Aleksić

Након што је Алексић у управној згради завршио раније уговорени састанак и разговор са генералним директором ГСП Радишом Момчиловићем у вези стварања услова за неометан рад синдиката у складу са законом, отишао је до канцеларије извршног директора за финансијска питања Дејана Крстовића, где је његовој секретарици предао решење о додели средстава за рекреативни опоравак радника, а по предходном упутству генералног директора Момчиловића.

По изласку из канцеларије, на ходнику, Крстовић га је вербално напао речима „ко је тебе овде пустио, зовите обезбеђење да се ова битанга избаци“ Док га је обезбеђење пратило ка излазу, Крстовић је наставио да прети речима „ Зовите правну службу, овој битанги да се да отказ или да буде технолошки вишак“.

Удружени синдикати Србије „Слога“ упозоравају да је понашање Крстовића као представника послодаваца неприхватљиво, скандалозно и незаконито, због чега ће правни тим синдиката реаговати и поднети одговарајуће правне лекове и тужбе.

Смaтрамо да су разлог бахатог понашања Крстовића учестале критике нашег синдиката на финансијски рад предузећа и његово урушавање, посебно након одлуке да се приватницима уступи још једна од најпрофитабилнијих линија, такозвани „потез 600“, линије ка Сурчину.

Што се тиче Дејана Крстовића и његовог понашања, он је познат јавности по инциденту за време инаугурације председника Србије Александра Вучића, када је био у групи обезбеђења СНС-а која је грубо и физички удаљавала новинаре са места окупљања, међу њима и новинарку Данаса Лидију Валтнер.

 

Информативна служба

 

 

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top