Home » OBAVEŠTENjA » Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS
Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS

Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS

Udruženi sindikati Srbije ”Sloga“ najoštrije osuđuju nezakonit otkaz predsedniku sindikata “Sloga” u JKP Vodovod Šabac, vodoinstalateru Ivanu Vasiću, jer je on politički motivisan od strane direktorke tog preduzeća Danijele Lovrin Gavrilović, sa liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“.

Ivan Vasić je dobio otkaz zbog navodne povrede radne obaveze oko upotrebe identifikacionog priveska za koji je prijavio nestanak, međutim, on je već duže vreme na meti direktorke samo zato što je član SNS.

Poručujemo ostrašćenoj direktorki da povuče nezakonit otkaz i da ćemo mi kao sindikat braniti svakog predsednika sindikata iz SNS koji svoj posao u sindikatu obavlja profesionalno. U našem sindikatu ima članova i simpatizera svih stranaka i poručujemo da nikada nećemo ćutati na bilo koju vrstu mobinga, zlostavljanja ili progona našeg članstva.

”Sloga“ jeste deo Udružene opozicije Srbije sa ciljem “smene režima” i da se u Srbiji poboljšaju uslovi rada i plate, ali nismo za politiku osvetoljubivosti i sistema „Sjaši Kurta da uzjaše Murta“.

Protiv smo svakog oblika progona sindikalnih aktivista, jer je naš posao da štitimo svakog člana bez obzira na njegovu stranačku pripadnost. Ovo je politički motivisan progon koji narušava vladavinu prava i tu stavljamo svaku tačku na bilo koju vrste polemike.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će pružiti svu neophodnu pomoć kolegi Ivanu Vasiću u dokazivanju pravde, ali i podneti odgovarajuće prijave protiv svih koji su učestvovali u nameštanju njegovog otkaza i narušavanja Ustavom zagarantovanog pravo na rad i slobodu sindikalnog i drugog organizovanja u skladu sa zakonom.

Informativna služba

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top