Хоме » ПРАВНА ПОМОЋ

ПРАВНА ПОМОЋ

Ускоро!

18 цомментс

 1. Имам проблем са тумачењем закона о раду /реч је о јубиларним наградама- за 20 г. рада у установи Дом за децу „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви“/….Молим Вас ако постоји начин да ми конкретно напишете колика је вредност јубиларне награде у СОЦИЈАЛИ за 20 г рада . Било би лепо да ми сто пре одговорите како не бих подносио пријаву инспекцији рада и бламирао себе и установу. … Хвала Вам унапред…Гојков Душан gojkovdusan@gmail.com

  • Васе питање је проследјено и ускоро мозете оцекивати одговор…

 2. Постовани, интересује ме једна ствар. Поцињем са радом од по 12х и то од 06:00 до 18:00 два дана па онда имам одмор од 18:00 до 18:00 и онда идем два дана од 18:00 до 06:00.како се регулисе и да ли је ово прековремени рад? како су мени објаснисли сефови ја сам у цетворо сменском резиму и нецу добити ресење за прековремени рад?

  • Ви у ствари и немате слободан дан, односно недељни одмор. Пријавите то инспекцији…

   • недељни одмор је при преласку из 18:00 у 06:00 тада имам два дана.. дан 1 06:00-18:00,2) 06:00-18:00 ,24х одмор , 3) 18:00-06:00 , 4) 18:00-06:00 и тада имам два дана па се јављам у 06:00 .. интересује ме да ли ја имам право на ресење за прековремени рад или да прихватим да ме исплати преко економских јединица? обавестицу инспекцију 100%

 3. Интересује ме да ли ГСП мозе на иницијативу Града Београда да мења анекс уговора и саље запослене ГСП-а у другу фирму тј Апекс прво као испомоц а после нудеци нови привремени уговор на потпис радницима ГСП-а,умањујуци радну снагу фирме за корист трецег лица у овом тексту Апекса.
  Ако за потребе ове назови фирме Апекс потребно људство засто се не расписе конкурс за оволики број непосленог народа,а не да терају ГСП-овце да раде послове на силу уз реци послодавца ,,издрзи само 2 месеца,,.

  Хвала

 4. Од 15.10.2014 ступа нови анекс уговора са гсп-ом и нова радна места као изврсилац наплате специалних карата?????(некад.контролори).ГСП купио 200 валидатора који це носити радници ГСП-а на том новом радном месту па ме интересује због цега кад то вец ради друга фирма?
  Уговори це се потписивати на 45 дана па ме интересује да могу да раде такве допуне уговора са радницима иако у колективном уговору не писе тако несто?

 5. Постовани, интересује ме како нови закон о раду гледа на исплату путних троскова када је медјуградски саобрацај у питању?Цуо сам да це новим колективним уговором бити укинут и да це се плацати само градски превоз.

 6. Постовање занима ме да ли фирма мозе давати ресења о технолоском виску радника а да се врсе запослења преко омладинске задруге и да у датој фирми раде људи који су у пензији на уговор .Која су моја права као радника и вец на списку за технолоски висак . У тој фирми сам и запоцела свој радни однос и имам 32 године радног стаза .Помозите,хвала.

 7. Поштовани,
  фирма у којој сам претходно радио скоро 5 година није испоштовала рок од 30 дана колико је наведено у раскиду Уговора о раду који смо сачини дана 20.05.1013.
  На који начин да наплатим своје заостале зараде?

  • Поштовани,
   ваше питање биће прослеђено правнику…

 8. Поштовани,
  интересује ме ко плаћа нове чиповане здавствене књижице за раднике и чланове породица? Да ли трошкове сноси фирма и да ли има право да тај износ одбије од плате радника?
  Хвала!

  • Рале,узгледа да је терет пао на раднике и да це их они плаћати…

 9. дали је остварено да се након породјаја тј родјења детета цланови синдиката доделе неку новцану накнаду ако јесте зелим да знам колико и дали иде по детету

 10. Постовани,имам један необицан проблем са послодавцем.Не радим у тој фирми скоро годину дана а исто толико покусавам да добијем одјаву од исте фирме и из њима знаних разлога они мене не одјављују.
  И наравно не уплацују ми самодоприносе. Како да их натерам односно коме да се обратим за помоц?

 11. Поштовани, у фирми у којој радим, плата је по уговору службена тајна и о њој није пожељно да се прича пошто то може да буде разлог за отказ. За исто радно место постоје мање и веће плате, тј. у уговорима је све исто осим износа плата који се знатно разликује од радника до радника, што је супротно члану 104. закона о раду. На који начин радници који имају мање плате могу да реше свој проблем и изједначе примања, а избегну последице? Унапред хвала на помоћи! Рале Ракић

 12. Решењем МУП-а нисам добио лиценцу за обављање послова обезбеђења. Радим у Г4С већ 9 година и примљен сам за стално. Нудили су ми споразумни раскид радног односа ,што сам ја одбио. Интересује ме да ли су они у обавези да ми исплаћују минималац или да у случају отказа исплате отпремнину?

 13. Тренутно радим код послодавца на привремено повременим пословима јер ми је истекло 2 год рада на одредјено код истог послидавца. Занима ме како се регулисе војна везба тј да ли је послодавац дузан да ми надокнади док сам на везби а идем сад 15.09. до 29.09.? Био сам на бироу код њих нмг да добијем потврду о незапослености, казу ми да код њих нисам јос од 2014 год и да се код њих водим на одредјено. Молим вас одговорите ми. Хвала!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ