Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » После писања Слоге, Стефановић подигао дневнице!
После писања Слоге, Стефановић подигао дневнице!

После писања Слоге, Стефановић подигао дневнице!

Београд, 11.март 2016. – Синдикат полиције Слога поздравља брзу реакцију министра Небојше Стефановића на саопштење овог синдиката од 10. марта 2016. године у коме смо указали јавности да запослени у Министарству унутрашњих послова који су ангажовани у пружању помоћи становништву угроженог од поплава, одлуком државе добијају мизерних 150 динара дневнице.

Драго нам је да је господин Стефановић увидео апсурдност и непромишљеност оних који су замислили да државни службеници и намештеници могу да проживе радни дан са 150 динара у џепу а да одговорно и савесно одраде поверини државни посао при томе водећи рачуна да сачувају свој живот и здрвље на терену. Са наше стране гледишта то је немогуће и понижавајуће.

Драго нам је да је министар Стефановић напокон схватио да у Министарству унутрашњих послова не раде само полицијски службеници већ и други запослени, попут ватрогасаца-спасиоца и позадинских служби које опслужују ангажоване јединице. Сви они су тада на терену и морају имати иста права, као што имају сличне обавезе.

Желимо да пружимо подршку министру Стефановићу и да га охрабримо да предложи Влади или да ресорно Министарство самостално сачини подзаконски акт који ће регулисати материју исплате дневница за запослене у Министарству унутрашњих послова као специфичном  државном органу од изузетног значаја за безбедност државе. Ти критеријуми се морају прецизно и јасно дефинисати те искључити могућност свачије самовоље или злоупотребе.

Прописивањем или изменом подзаконског акта смањиле би се негативне приче да министар има превелика овлашћења, као што се и сада види из примера када самостално одлучује коме ће и колико да повећа дневницу па чак и ако је мимо прописаних правних норми.

„Стефановић дао дневнице полицајцима за поплаве

Министар полиције Небојша Стефановић донео је одлуку да ће сви припадници МУП-а који су ангажовани у спасавању људи и имовине због поплава добити дневнице.Сви полицајци који су ангажовани у поплавама које су погодиле Србију отуда ће добити дневнице у износу од 1.500 динара.

Дневнице припадницима МУП-а иначе износе 150 динара, осим припадника у Копненој зони безбедности, као зони посебног ризика, којима су по 1.500 динара.

Овом одлуком министра сада ће сви припадници који буду ангажовани у поплављеним подручјима имати 1.500 динара, све док не престане опасност од нараслих водостаја.“ Наводи се на Фејсбук профилу Државног секретара Милосава Миличковића.

Синдикат полиције Слога
П Р Е Д С Е Д Н И К
Драган Жебељан

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ