Хоме » ВИДЕО » Посета Слоге Крушику + ВИДЕО
Посета Слоге Крушику + ВИДЕО

Посета Слоге Крушику + ВИДЕО

Ваљево, 20.12.2018. – Председник Удружених синдиката Србије “Слога” Жељко Веселиновић са својим сарадницима обишао је данас своје колеге и чланове синдиката у Холдинг Корпорацији “Крушик“ а.д. Ваљево. Повод за ванредну посету су дешавања у тој корпорацији везана за притисак на ишчлањавање из синдиката.

Веселиновића и колеге је дочекало руководство Слоге у Крушику предвођено председником Зораном Лазићем са најближим сарадницима, који су их на састанку упознали са последњим дешавањима и притисцима на чланове синдиката да се из Слоге ишчлањују како би задржали посао и добили продужење уговора о раду.

На састанку је након детаљне анализе новонасталог проблема закључено да притисци на чланство не иду од пословодства и менаџмента Компаније “Крушик“, већ од споља и да су највероватније политички мотивисани по налогу председника Извршног одбора Српске напредне странке и председника општине Уб Дарка Глишића, који преко „својих партијских људи“ у предузећу Крушик врши притисак на ишчлањења.

Након састанка делагацију Слоге и руководство фабричког синдиката примио је и новопостављени директор, Владан Лукић, кога су такође упознали са природом посете Крушику и закључцима након састанка у вези притиска за ишчлањењем из синдиката Слога.

Владан Лукић је током састанка рекао да је он током своје дугогодишње каријере у компанији као извршни директор за техничко-технолошке послове и производњу увек имао добру сарадњу са свим синдикатима и радницима и да ће се тако наставити и у будућности са њим као генералним директором фабрике, уз јачање социјалног дијалога са запосленима кроз синдикате као основе доброг и успешног пословања компаније.

Новопостављени директор је нагласио да се у ваљевској војној фабрици наставља са дугогодишњим успешним пословањем и да је планирано проширење производних капацитета одбрамбене индустрије уз јачање безбедности и здравља на раду, што укључује и обавезује наставак послова који значе обнављање уговора о раду свим радницима, без обзира на припадност синдикату.

Председник Слоге, Жељко Веселиновић, изнео је задовољство ставом новог директора Лукића и нагласио да је синдикат у Крушику одувек имао добру сарадњу са пословодством у социјалном дијалогу који је препознат и да су Удружени синдикати Србије „Слога“ прошле године поводом 10 година постојања доделили награде организацијама, појединцима и медијима за успешну сарадњу или синдикални рад, а међу добитницима је била и Холдинг Корпорацији “Крушик а.д. Ваљево” којом је руководио тадашњи дирецтор Младен Петковић.

Након састанка Веселиновић и председник подружнице у тој фабрици Зоран Лазић испред фабрике на отвореном имали су раније најављену конференцију за штампу поводом злоупотребе политичког положаја председника Извршног одбора Српске напредне странке и председника општине УБ, Дарка Глишића, који преко својих партијских запослених људи у предузећу Крушик последњих дана врши притисак да се запослени по основу уговора о раду ишчлане из Удружених синдиката Србије “Слога“ како би им се обновили уговори о раду.

Опширније у изјавама и видео прилогу локалне РТВ Марш Ваљево

Целу конференцију за штампу можете погледати у наставку

 

 

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ