Home » ОБАВЕШТЕЊА » Покренути поступак посредовања у Народном позоришту
Покренути поступак посредовања у Народном позоришту

Покренути поступак посредовања у Народном позоришту

Београд, 1. фебруар 2016. – Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић упутио је данас допис министру културе Ивану Тасовцу у којем је затражио да предузме адекватне мере како би се спровео поступак посредовања мирног решавања спора, пријаве за мобинг, а који је против послодавца поднео председник Гранског синдиката културе Слога Малиша Ђурашиновић.

„Како је законски рок истекао, а в.д. Управник Народног позоришта Савић није ништа предузео, молим Вас да предузмете адекватне мере како би поступак био спроведен до краја. Поред тога управник у новој систематизацији жели да угаси радно место надзорника сценске механике на коме ради Ђурашиновић и прогласи га као технолошки вишак, иако је то у супротности са Посебним колективним уговором за културу и Законом о култури, који јасно говоре о правима и заштити синдикалних руководилаца и повереника“ – наводи се у допису министру Тасовцу који је потписао председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић.

Малиша Ђурашиновић је од 26.12.2015.год. председник Гранског синдиката културе Слога.

Датаљније у допису…

Информативна служба

Ministarstvo kulture

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top