Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Подршка колега из Синдиката ГС УПОИП Независност
Подршка колега из Синдиката ГС УПОИП Независност

Подршка колега из Синдиката ГС УПОИП Независност

Синдикат Независност је веома узнемирила информација о ’’паљењу куће ’’ председника синдиката ’’Слога’’ у Министарству одбране и Војсци Србије Дејану Павловићу. Поред тога забрињавајућа је и чињеница да се и синдикални рад доводи у контекст дневно политичких обрачуна што је у директној супротности са прописима који дефинишу рад у Војсци Србије.

Уколико постоје било какве индиције да је пожар намерно изазван и да је део активности које се воде против једног синдикалног активисте, синдикат Независност захтева да надлежни органи МУП-а као и Министарства одбране у најкраћем року спроведу неопходне радње како би се утврдили стварни разлози који су довели до ове несреће.

У времену када је ситуација узрокована пандемијом и када су припадници МО и ВС ангажовани на најосетљивијим пословима везаним за спровођење мера заштите и безбедности становништва, овакве информације и догађаји у највећој мери штете њеној ефикасности а посредно утичу и на развој синдикализма у систему одбране.

Синдикат Независност се годинама залаже за успостављање јасних и што ширих синдикалних слобода у систему одбране и безбедности по угледу на искуства која су присутна у најразвијенијим земљама ЕУ. Најава израде и доношења нових закона о одбрани и војсци је идеална прилика да се приближимо тим стандардима који би реално утицали и на решавање многих статусних питања запослених у МО и ВС.

Евидентни проблеми у комуникацији неких синдиката у МО и ВС са послодавцем, наводе на закључак да је неопходно детаљније уредити овај сегмент. У том смислу синдикат Независност осуђује сваки евентуални покушај дискриминације синдиката од стране послодавца као и сваки покушај манипулације и стављања синдиката у контекст политичке злоупотребе.

Сва питања од значаја за безбедност и здравље запослених у Војсци Србије морају да буду решавана у најоптималнијем року а евентуална одговорност санкционисана без икаквих изузетака.

У Београду, 12.05.2020.год.

ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ
Председник Драган Чабрић

 

Извор: Сајт УГС Независност ( линк)

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ