Home » ОБАВЕШТЕЊА » Подршка Групи грађана „ Избор постоји – Ирена Живковић“ из Бора
Подршка Групи грађана „ Избор постоји – Ирена Живковић“ из Бора

Подршка Групи грађана „ Избор постоји – Ирена Живковић“ из Бора

Бор – Београд, 17.02.2018. – Удружени синдикати Србије Слога најоштрије осуђују одлуку Градске изборне комисије у Бору да се одбије кандидатура Групе Грађана „ Избор постоји – Ирена Живковић“ због наводних пропуста у Споразуму о оснивању. Ова одлука је политичка, а не правна, јер је потпуно нелегалан начин на који је листа одбијена, а разлози наведени као основ за ову одлуку би, да се не ради о озбиљним питањима, изгледали у најмању руку смешно.

Водећи се логиком без икакве логике, ГИК извлачи закључак да је анексом Споразума ( додатом по инструкцији саме РИК) измењен суштински садржај Споразума чиме је омогућено да се потписници кандидатуре ове ГГ за локалне изборе у Бору доведу у заблуду и не знају за шта потписују. Анексом су , наиме, у делу текста додата само два слова „ГГ“. Да ли је због њиховог недостајања у основном тексту Споразума, или накнадном додавању, битно измењена његова садржина је излишно и дискутовати.

Очигледно је само нађен повод за покриће политичке одлуке којом се овој групи грађана, веома активној у неколико последњих година у Бору по питању побољшања живота грађана, онемогући учешће на предстојећим изборима. ГГ „Избор постоји“ је у локалној средини од грађана препозната као организација људи који се искрено и поштено, уз велики труд, већ дуже време активно залаже за побољшање живота грађана тог града, кроз велики број акција којима су директно помогли припадницима многих угрожених група, као и организација препознатљива по борби за очување животне средине и екологије.

Као таква, јасно је да ова организација „ штрчи“ у партократском систему, јер њени чланови немају никаквих личних амбиција нити користи за свој ангажман, већ су мотивисани искључиво жељом да допринесу позитивним променама, што су до сада на много начина и доказали

Листа „ ГГ Избор постоји – Ирена Живковић“ је поднела жалбу Управном суду у Београду и чека се одлука. При томе, треба имати у виду да је у пракси већ неколико пута, на разним нивоима избора, Анекс Споразума уважаван као документ који употпуњује документацију и након прикупљених потписа, те да би одбијање жалбе у овом случају, одражавало једино бахату самовољу властодржаца супротно правном систему. Практично –доказ да он и не функционише и да су политичке одлуке изнад закона.

Позивамо све политичке актере у земљи, а нарочито представнике опозиције, као и медије и читаву јавност, да подрже ГГ „ Избор постоји“ у њиховој борби јер је то начин да заједно бранимо демократију и право као институте који су, уколико је држава заиста држава, а не деспотија једног самовољног аутократе и његових следбеника, далеко изнад странака и њихових интереса.

Информативна служба

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top