Home » ОБАВЕШТЕЊА » Петрић да врати мандат, Вулин да буде смењен!
Петрић да врати мандат, Вулин да буде смењен!

Петрић да врати мандат, Вулин да буде смењен!

Београд, 05.12.2014. — Удружени синдикати Србије “Слога” јавно захтевају од посланика Милана Петрића да одмах и безусловно врати посланички мандат Удруженим синдикатима Србије “Слога” који су га делегирали, и истовремено се придружују захтевима невладиних организација за сменом министра рада Александра Вулина.

CaptureОдлука посланика Милана Петрића да напусти Посланички клуб Демократске странке и постане независни посланик у Скупштини Србије је последица свакодневних захтева синдиката “Слога”да врати мандат синдикату, и његове личне жеље да упркос томе и даље остане народни посланик.

Он није пружио очекивања која је од синдиката добио, није бранио интересе радника, већ напротив, својом неактивношћу, а некада и уздржавањем од гласања подржавао владајућу већину у изгласавању најпогубнијих закона који се тичу запослених.

Сада, међутим, отворено сумњамо да је у овоме умешан и актуелни министар рада Александар Вулин и његова партија, која је летос неуспешно покушала да разбије “Слогу”, у чему је учествовао и посланик Петрић који је због тога искључен из чланства.

У овом тренутку, према нашим сазнањима, министар Вулин и његови сарадници убрзано и прикривено раде на покушају стварања нове синдикалне централе на републичком нивоу, уз помоћ неколико искључених чланова “Слоге”.

Јавност мора да зна да се тај синдикат ствара да би био у функцији њихове партије, који треба да амортизује све веће незадовољство готово свих синдиката Вулиновим радом.

Након оваквих потеза, логично је да се придружимо захтевима за сменом Александра Вулина и поништавањем конкурса за доделу средстава НВО, а који је расписало Министарство за рад, борачка и социјална питања, јер сумњамо да ће део тог новца завршити у стварању пројекта формирања страначких синдиката Александра Вулина и његове партије.

Удружени синдикати Србије “Слога” ће упркос овим дешавањима, у духу споразума, још више и јаче наставити са подршком опозиционој Демократској странци, која је за разлику од оних које смо делегирали и који су нас издали, испунила очекивања синдиката и наставила да се истински и свакодневно бори за права радника и грађана Србије, у духу изворних идеја социјалне правде и грађанске демократије.

Удружени синдикати Србије „Слога“

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top