Home » KAMPANjE » On je heroj radničke Srbije!
On je heroj radničke Srbije!

On je heroj radničke Srbije!

Beograd, 09. 04.2017. – Predsednik sindikata Sloga u kruševačkom Trajalu Vladica Tomašević dobio je rešenje o otkazu sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a stvarni razlog je njegovo suprotstavljanje direktoru i javno pozivanje radnika Trajala da podrže proteste i bunt mladih širom Srbije i u samom Kruševcu, saopštili su juče Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

Pitali smo Vladicu Tomaševića šta on misli o tome, da li se plaši i da li će prestati sa pozivanjem radnika na proteste i podršku mladosti Srbije.

A evo kako nam je on odgovorio.

Nakon ovog, ništa do “Svaka čast Vladice na doslednosti i istrajnosti!”

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će zbog toga u utorak 11. aprila sa početkom u 18.00 časova podržati protest organizacije “Studentskog fronta“ pred Vladom Srbije na kome će, između ostalog zatražiti smenu i razrešenje generalnog direktora Trajala Miloša Nenezića.

Pozivamo sve da stanu uz našeg Vladicu, ali i sve one koji su potlačeni zbog odbrane pravde i zahteva za pošten rad, poštenu I redovnu zaradu, i da se u što većem broju okupimo pred zgradom Vlade Srbije u Nemanjinoj u Beogradu.

Informativna služba

 

Lajkuj i Podeli...
fb-share-icon20
20

One comment

  1. Dubravka Đurić

    Rođeni smo slobodni,onaj ko nam nije dao slobodu niti dostojanstvo koje ima samo slobodan i plemenit čovek ne može nam to ni uzeti ma kako bio izabra!Jer ako se toliko laže i na tim lažima stekne poverenje građana koji glasaju,onda je i poverenje lažno,a izjava volje data u zabludi zbog lažnog predstavljanja onoga o čemu se glasa,nije obavezujuća , pa se mora REĆI “NEĆE PROĆI”,bez obzira da li smo ih glasali ili ne!Ne može ministar rada reć: “i nema novca za radnike čije je preduzeće privatizovano,država tu ne može ništa”,a sva praava iz radnog odnosa im uskraćena :pravo na zaradu,naknadu zarade uoplatu doprinosa za PIO,socijalno i zdravstveno osiguranje,i to u dužem periodu, a državne inspekcije nisu naterale poslodavca da poštuje zakon pod pretnjom prinudne naplate; a premijer -predsednik ,dodje i kaže ima para za jednokratnu novčanu pomoć”jer se to njegovim merama uštedelo”.Svašta,pa ko je tu dužan da prati primenu zakonao radu i poštovanje prava iz rada?Ko je dužan da se stara o sredstvima fonda za socijalnu zaštitu u vreme nezaposlenosti,što taa ušteđena sredstva nisu u tom fondu pa da ljudi budu zaštićeni do novog zaposlenja,a ne da jure po ulicama tražeći ostvarenje prava koj su im ustavom zakonom priznata?Kakvo je to ludilo u kome gledate (samo)zadovoljnog premijera -predsednika jednog naroda koji se guši u nemaštini i bespravlju a on ubira ,kao “šef” tog naroda hvalospeve zasvoj rad i mirotvorstvo,dok je taj isti rad nemoguć ili nepriznat onima preko kojih je njegov rad postao vidljiv i nagradjen?????PROTEST TREBA DA TRAJE DO POTPUNOG OTREŽNJENJA SVIH KOJI JOŠ ŽIVE I RADE U OVOJ ZEMLJI I PROMENE PONAŠANJA ONIH KOJI NAS PREDSTAVLJAJU I DUŽNI SU DA SE BRINU O POTREBAMA DRŽAVE-GRAĐANA,A N EO SVOJIM LIĆNIM KARIJERAMA,ZA TO SU TREBALI IMAT SVOJE PORODIČNE FIRME;DRŽAVA NIJE NIČIJA FIRMA!

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top