Home » ОБАВЕШТЕЊА » Нови протест радника ФАП-а
Нови протест радника ФАП-а

Нови протест радника ФАП-а

Прибој, 06.12. 2016. – Удружење за заштиту радника ФАП-а „Радник није роб“ сутра 07.12.2016. године на тргу ФАП-а у Прибоју одржаће раднички збор у жељи да добију одговоре на питања у вези договорене исплате подстицајних средстава, заосталих зарада и даљем функционисању ФАП-а:

С тим у вези издато је и обавештење које преносимо у целости.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Због великог интересовања радника ФАП-а обраћамо се јавности Прибоја у жељи да добијемо одговоре на питања у вези исплате подстицајних средстава, заосталих зарада и даљем функционисању ФАП-а:

  • Тражимо коректну информацију од потписника Уговора о додели подстицајних средстава о термину доделе пошто је рок на Уговорима које је потписао давалац субвенција истекао. Уједно се захваљујемо СО Прибој на изгласаној одлуци о помоћи радницима ФАП-а у наредној буџетској години.
  • Изражавамо незадовољство одлуком менаџмента ФАП-а да не поштује своје обећање са састанка у Министарству привреде у Београду о исплати 30 % априлске зараде за раднике ФАП-а. Не прихватамо објашњење да је то везано за термине исплате остатка преко Министарстава привреде и војске Србије јер је ЈАСНО речено да термини не зависе један од другог и да ФАП мора да да свој део одмах. Обећање које је дато на тако високом састанку мора да се испуни, као што смо то урадили ми и Председник локалне самоуправе, први потписавши УППР, а други потписавши Споразум са радницима о обавезном откупу акција. Додатни разлог за захтев за хитну исплату поменутих зарада представља и кршење закона о раду – чланови 110 и 185 које је послодавац у писаном облику и признао.
  • Услов да ФАП преузме војска Србије је поштовање рокова предвиђених уговором. Ми не верујемо да се са кадровима који су  са 650 радника у прошлом налогу драстично прекршили рокове израде возила , могу постићи бољи резултати у текућем налогу са далеко мање радника ; пошто је то питање од суштинске важности за ФАП понудили смо менаџменту да направи акциони тим који ће бити одговоран да се посао заврши на време и тиме обезбеди долазак Војске , опстанак ФАП-а и будућност овог града. Менаџмент нам није одговорио , што значи да је њима далеко више стало до опстанка одређених кадрова који су дали оставке на своје функције него до успешног завршетка посла. Да би радници одговорили својим обавезама мора бити у главама руководства начисто како се тај посао може успешно организовати , а не саботирати.

Опет понављамо свој више пута изречен став да само радници који знају «на чему су « могу успешно одрадити свој део посла. ФАП се не може радити на «мобу» уговорима о делу на кратко време већ искључиво путем стабилних вишемесечних уговора о раду.

Позивамо СВЕ раднике ФАП-а и јавност Прибоја да се окупе у среду 07.12. у 11. часова на тргу ФАП-а да се заједнички боримо за ПРАВО НА РАД И ПРАВО НА ЖИВОТ НА ОСНОВУ РЕЗУЛТАТА РАДА !   

 

Председник удружења

Мирослав Мршевић

.

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top