Home » ОБАВЕШТЕЊА » НЕ УЧЕСТВУЈЕМО У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ
НЕ УЧЕСТВУЈЕМО У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

НЕ УЧЕСТВУЈЕМО У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

Београд, 19. децембар 2013.  – Удружени синдикати Србије „Слога“ неће учествовати на сутрашњој првој Јавној расправи о Нацрту новог Закона о раду, које се одржава у Новом Саду и које је заказало ресорно Министарство рада, запошљавања и социјалне политике.

IMG_0224

Жељко Веселиновић

Од самог почетка, како од стране владиних предлагача, тако и од стране синдиката који су учествовали, константно и перманентно смо опструисани, а кроз разговоре са појединим министрима и довођени у заблуду да ће се на изради Предлога радити транспрентно и у духу социјалног дијалога као основне тековине трипартитног одлучивања.

Данас смо сазнали и од самих учесника у изради закона да у нацрту који се нуди за јавну расправу – нема чак ни онога што су до сада преговарали и договорили,  јер је и то промењено – све до једнога! (ПОГЛЕДАЈ ВИДЕО)

Сада, када је и то изашло на видело, поставља се логично питање. Шта смо ми, и ко би били ми, Удружени синдикати Србије „Слога“, када би се појавили на јавној расправи која је чин пораза досадашњих учесника у циркусу званом “Социјални дијалог“ са артистима званим „Радна група за израду Закона о раду“.

Сутра ће, судећи према оном што се најављује, артисти  извести додатни “БИС“ у Новом Саду и покушати овацијама и негодовањем да заглуше простор у коме би требало предлагачима најцрњег анти- радничког закона аргументавано образложити – зашто  је неопходно закон о раду вратити на почетак, на оснивање нове радне групе у којој би били заступљени сви релевантни чиниоци у социјалном дијалогу и у коме би се општим консензусом дошло до одрживих решења којим би све стране у дијалогу биле мање више задовољне. Бесмислено је уопште коментарисати наше даље учешће у раду, односно циркуским тачкама Владе и Синдиката, јер се све на крају свело на једно, а то је :  Каква расправа – такви и учесници!

На крају, дакле, наш став о свему везаном око закона о раду је познат и то смо рекли на великом радничком протесту Српског синдикалног фронта 10. децембра у Београду пред десет хиљада људи који нам верују и којима се и овага пута јавно захваљујем на поверењу и подршци.   

Зато, једина наша порука је : Видимо се 24. децембра на Конвенцији Српског синдикалног фронта у Ужицу, фронтално и сложно до победе!

Ваш, Жељко Веселиновић, председник УСС Слога

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top