Home » ОБАВЕШТЕЊА » Не остављамо раднике ни када их држава заборави

Не остављамо раднике ни када их држава заборави

Јагодина – Београд, 15.09.2017. – Председник Удружених синдиката Србије “Слога” и правни заступник синдиката адвокат Владимир Тодорић пред више од 500 бивших радника Индустрије каблова Јагодина најавили почетак тужби и наплату заосталих потраживања за те раднике.

Поучени позитивним искуством које су Удружени синдикати Србије “Слога” имали са својим адвокатом Владимиром Тодорићем, преко кога су бивши радници прибојског ФАП- а успели да наплате од државе у просеку око 400.000 динара по раднику и бивши радници Индустрије каблова Јагодина одлучили су да крену истим путем.

Наиме, после позива представника “Удружења бивших радника Каблова“, када је председник „Слоге“ Жељко Веселиновић разговарао са њима и обећао им конкретну помоћ у остваривању својих права, Веселиновић је јуче са адвокатом Тодорићем одржао састанак са одбором удружења.

Након састанка у сали Поморавског округа, одржан је и збор испред зграде Каблова пред око 500 радника, где је и овога пута директор забранио прикључак струје за потребе озвучења.

Ипак, озвучења је било уз помоћ агрегата и реч је могла да се чује.

Жељко Веселиновић је радницима говорио о прекој потреби удруживања и повезивања са радницима из целе Србије које муче слични проблеми, како би се заједнички борили за заостале зараде које им држава дугује.

Он је радницима посебно скренуо пажњу на могуће провокаторе из продржавног Самосталног синдиката који ће за рачун моћника покушати да их одврате од тужби и окренути их против Слоге и њених правних заступника, на исти начин како су то покушавали у Прибоју.

„Ми смо својим радом доказали успешност, а да то није тако не би нам 2000 чланова удружења пружило поверење које је на крају крунисано успехом у наплати потраживања“, истакао је Веселиновић

Адвокат Владимир Тодорић је радницима говорио о правним моделима којима ће гледати да се као и у Прибоју радницима што пре омогући део наплате заосталих примања.

Ово је само још један од примера како Удружени синдикати Србије „Слога“ не заборављају своје раднике и онда кад су их држава, али и синдикати чији су некада били чланови заборавили.

 

Информативна служба

 

 

 

 

Lajkuj i Podeli...

One comment

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top