Home » ОБАВЕШТЕЊА » Не може се своје опљачкати!
Не може се своје опљачкати!

Не може се своје опљачкати!

Само неколико дана након што су Удружени синдикати Србије „Слога“ саопштили јавности да су поново у поседу своје документације, техничке опреме и архиве, и најавили могућност да ће друга страна овај догађај приказати као пљачку имовине синдиката – то се и догодило! (линк „Слога,“ поново у узурпираним просторијама: Не пљачкамо!)

Јован Ђурић, самопрокламовани председник синдиката, и Јасмина Маричић Вукотић, бивши потпредседник синдиката из Министарства рада, тврде за лист “Курир” ( текст у Куриру линк)   да су уверени у то да иза овог, како су га назвали “вандализма и дивљачког чина” стоји Жељко Веселиновић”, иако добро знају да је преузимање опреме и документације извршено на основу одлуке Главног одбора синдиката, а не личне одлуке Жељка Веселиновића, легално изабраног председника.

Ово је сада већ отужно нарицање за “Курир”, након неуспелог пуча 8.јула ове године, који је требао да личи на онај у Радовањском лугу, давне  1817. године, када је војвода Вујица Вулићевић своме куму Карађорђу дошао главе како би се умилио Турцима.

Коме ли се ови данас умиљавају, чином сличним оне црне ноћи Аранђеловдана, у сред изгласавања Закона о раду и припремама за раднички протест?

На срећу, то им није успело, јер је већина синдиката УСС “Слога” показала своје јединство, одлучност и никада већу слогу да поврати своје, управо како је и урађено у суботу.

Дакле, оно што би требало да знају, када већ дају такве изјаве је чињеница да се своје не може опљачкати!

На крају, завршавамо баш као што је некада турски паша Одртавели Марашлија, након смакнућа српског вожда, поздравио војнички мртву главу Карађорђа Петровића речима – „Јунак је вазда јунак! А фукара остаје фукара!“

ТЕКСТ У КУРИРУ

О писању “Курира” нећемо коментарисати, а на вама је да сами процените колико је текст истинит и колико тога је извучено из контекста.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/vandalizam-provalili-pa-opljackali-sindikalce-clanak-1514653

У том смислу, дајемо вам на увид питања “Курира” постављена председнику УСС “Слога” Жељку Веселиновићу и његов одговор новинару, где можете јасно видети шта је речено и колико тога је истинито пренето.

 

Питања новинара Курира

Питања за бившег председника Синдиката Слога Жељка Веселиновића

Поштовани,

Просторије Синдиката Слога у Устаничкој 64 обијене су мацолом у суботу после подне и из њих је изнета сва докумнетација и техничка опрема.

Молим вас да ми одговорите на следећа питања.

1. Ко је обио просторије синиката Слога?

2. Чланови синдиката сумњају да сте то ви организовали. Како то коментаришете?

3. Зашто сте написали на сајту Слоге да сте преузели документацију и техничку опрему, и то баш дана када је обијен синдикат? Да ли то значи да ипак стојите иза овога?

Ваше одговоре очекујем што пре.

Хвала најлепше,

срдачан поздрав.

 

Одговор Жељка Веселиновића Куриру

Поштована,

поводом ваших питања, у вези просторија Синдиката Слога у Устаничкој, на почетку вам скрећем пажњу да имате погрешне информације и да ја нисам бивши председник синдиката, већ једини и легално изабрани на Конгресу у Новом Саду, у складу са Статутом и свим другим актима синдиката. Такође, скрећем вам пажњу на чињеницу да је већина чланова Главног одбора синдиката Слога то и потврдила на седници одржаној 13.07.2014. године.

Иза догађаја од суботе стоји искључиво Удружени синдикати Србије “Слога”, њен Главни одбор и већински чланови синдиката који нису више хтели да се синдикату свакодневно наноси штета, како материјална, тако и морална у виду клеветања од стране људи који су сами себе прогласили за синдикат. И не само то, већ су узурпирали просторије и себи дали за право да присвајају сваку пошту која стигне у синдикат и тиме опструишу нормалан рад синдиката.

Ти људи, на чијем су челу Јован Ђурић и Милена Јоцић – не представљају Удружене синдикате Србије “Слога”, самим тим и немају право да самовољно узурпирају имовину чланова синдиката.

На основу те одлуке, легално изабраног и већинског Главног одбора УСС “Слога”, од дана 25.07.2014. године донета је одлука да се по сваку цену уђе у своје просторије синдиката, преузме своја опрема, своја документација, изврши попис своје имовине, замени брава на вратима на којима је нелегално промењен кључ и да се изврши њена замена, а да се након тога одмах санира сва штета настала након тога. На основу те одлуке, чланови пописне комисије УСС “Слога” и чланови Главног одбора су у суботу ушли у наше просторије, залепили одлуку о попису на улазним вратима и обавештење, након чега су преузели опрему и документацију и преселили је у нови пословни простор синдиката. У току пописа дошла је и полиција, којој је предочено да је попис у току и дата документа ( Одлука Главног одбора и Одлука о попису и именовању Пописне комисије) на увид.

По завршетку су позвали мајстора да замени браву и промени стакло, али је исти био ометен од Милене Јоцић која се лажно представља као генерални секретар Удружених синдиката Србије “Слога” и против које је синдикат поднео кривичну пријаву. Имајући то у виду, да не би дошло до било каквих конфротација са њом , комисија се здраворазумски повукла и одлучила да се то уради у наредним данима, у присуству полиције и представника пословног простора.

Дакле, нема говора о никаквом обијању туђег, већ се ради о уласку у своје просторије и заштити синдикалне имовине. Удружени синдикати Србије “Слога” и Главни одбор синдиката су дужни да штите имовину синдиката која им је незаконито узурпирана, а свака штета је мања од оне коју наносе лица која се лажно представљају као синдикат и против којих су поднете кривичне пријаве.

Довољно их је упитати ако тврде да јесу то што нису – зашто немају већину Главног одбора, зашто не располажу рачунима и зашто вам нису дали допис Министарства рада од 18.07.2014. године у коме се и Министарсво оградило од уписа Јована Ђурића као председника синдиката.

Надамо се да ће те објективно о овоме писати и да се нећете као до сада сврстати на страну оних који не представљају Удружене синдикате Србије “Слога”.

С поштовањем

Председник УСС Слога

Жељко Веселиновић

 

 

 

 

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top