Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ПОСТАНЕМО ЖРТВЕ ЗАТО ШТО СМО ПОВЕРОВАЛИ У ПРАВНУ ДРЖАВУ
НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ПОСТАНЕМО ЖРТВЕ ЗАТО ШТО СМО ПОВЕРОВАЛИ У ПРАВНУ ДРЖАВУ

НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ПОСТАНЕМО ЖРТВЕ ЗАТО ШТО СМО ПОВЕРОВАЛИ У ПРАВНУ ДРЖАВУ

Београд, Пожаревац, 13. јануар 2014. – Чланови синдиката Слога комунална полиција Пожаревац, њихов председник Саша Јовановић и други комунални полицајци Одсека комуналне полиције у Пожаревцу, од момента указивања на могуће злоупотребе у спровођењу јавних набавки Градске управе за набавку униформе и обуће комуналним полицајцима са фирмом “Ратекс”, изложени су свакодневној невиђеној тортури, мобингу и претњама отказом.

Униформа 3

Спорна чизма полицајаца

Комунални полицајци Пожаревца, охрабрени политичком реториком борбе против криминала и корупције, јавним позивима и обећањима актуелне власти да ће се повести бескомпромисна борба против злоупотреба у јавним набавкама са нултом толеранцијом, након што им је после четири године чекања подељена униформа, иако градска одлука  налаже годишњу набавку, установили су бројне неправилности.

Од тога да делови униформе нису имали одговарајућу амбалажу, декларације и остало што би указивало да се ради о новим комадима униформе, до тога да су у различитим бојама, неодговарајућих величина, а обућа је достављена без амбалаже у црној кеси.

Након указивања предпостављенима на наведене неправилности, у којој су изразили сумњу у нерегуларности спровођења јавне набавке са фирмом “Ратекс”, и након наиласка на зид ћутања, у складу са својом савешћу часних и одговорних људи, у писменој форми обавестили су надлежне државне органе Србије.  Уместо адекватне реакције државе, одговор је дошао да  “указивање на наведене злоупотребе представља ометање рада градских органа”, уследиле су претње, мобинг, шикана, претње отказима и свакодневна репресија од стране њихових предпостављених, шефа комуналне полиције Лукић Небојше и начелника Градске управе Кузмановић Бојана који, на жалост, ни у овом тренутку  не престаје да траје.

Скоро сваког радног дана, Сашу Јовановића, комуналног полицајца и председника синдиката Слога комунална полиција Пожаревац, његов претпостављени шеф Лукић Небојша позива у своју канцеларију, застрашује и упућује му питања у облику претњи:  Да ли си сигуран да знаш на кога удараш – да ли си добро промислио да желиш да обавестиш надлежне органе – да људи остају без посла сваког дана –  да ли знаш ко је Бојан Кузмановић – да ли си свестан шта све може да се деси после?

Такође, комплетни састав комуналне полиције града Пожаревца је ванстандарно упућен на периодичан здравствени преглед по акту о процени ризика, а не по Закону о комуналној полицији и  Правилнику о начину утврђивања психофизичке способности потребне за обављање послова комуналне полиције („Сл. гласник РС“, бр. 106/2009) – што такође сматрамо отвореним притиском на све комуналне полицајце, који једино има за циљ да застраши запослене од могућег губитка посла!

Грански синдикат “Слога комунална полиција Србије”, чији је члан синдикална подружница синдикат Слога комунална полиција Пожаревац захтева и тражи од надлежних државних органа да одмах реагују, испитају чињенице и доказе на могуће злоупотребе и криминал на који су, поштени и друштвено одговорни комунални полицајци Пожаревца указали, али и да полиција МУП-а Р.Србије и града Пожарвца одмах реагује на отворене претње нашем колеги Саши Јовановићу од стране Небојше Лукића, након његовог отвореног питања Јовановићу “да ли си свестан шта све може да се деси после”, а коју ми у Гранском  синдикату “Слога комунална полиција Србије” видимо као отворену претњу на његов живот и тело.

Напомињемо да је од момента шикане Јовановић услед свакодневног стреса, страха за свој и живот своје породице  изгубио неколико килограма.

Не дозволите до постанемо жртве зато што смо поверовали у правну државу!

Председник синдиката

СЛОГА КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА СРБИЈЕ

Радиша Петровић

   —————————————————————————————————————————-

Овај “АПЕЛ” са фотографијама униформе, обуће и изјавама о претњама и мобингу над комуналним полицајцима, упућен је на више адреса, између осталог: јавности Србије и медијима као највећим савезницима и пријатељима истине, начелнику Управе криминалистичке полиције Родољубу Миловићу, Порталу “Пиштаљка” специјализованом за откривање и указивање на коруптивне радње, председнику Србије Томиславу Николићу, председнику Владе Ивици Дачићу, првом потпредседнику Владе Александру Вучићу и свим парламентарним политичким партијама.

   —————————————————————————————————————————-

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ