Home » OBAVEŠTENjA » NAJAVA ZA MEDIJE  Konferencija za štampu: Otkaz u JKP Vodovod zbog članstva u SNS
NAJAVA ZA  MEDIJE  Konferencija za štampu: Otkaz u JKP Vodovod zbog članstva u SNS

Udruženi sindikati Srbije ”Sloga“ održaće u petak, 25.septembra 2020 godine sa početkom u 15 časova konferenciju za štampu ispred upravne zgrade JKP Vodovod Šabac, ul. Oslobođenja 62.

Tema konferencije je nezakonit otkaz predsedniku sindikata “Sloga” u JKP Vodovod Šabac, vodoinstalateru Ivanu Vasiću, koji je politički motivisan od strane direktorke vodovoda  Danijele

Lovrin Gavrilović, sa liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“.

Na konferenciji će pored Ivana Vasića govoriti i prisustvovati predsedik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović, kao i predstavnici iz drugih sindikata koji su otpuštenom kolegi pružili podršku.

Molimo sve zainteresovane medije, lokalne televizije i redakcije da pošalju svoje predstavnike, kako bi propratili ovaj događaj.

Podsećamo, nakon što je “Sloga” u javnosti iznela da je  vodoinstalateru i predsedniku sindikata Ivanu Vasiću dat nezakonit otkaz zato što je član SNS, direktorka Danijela Lovrin Gavrilović je to u ime preduzeća demantovala i rekla da su protiv Ivana Vasića izvedeni brojni dokazi kojima je nesumnjivo utvrđena odgovornost, što apsolutno nije tačno.

Ivan Vasić je dobio otkaz zbog identifikacionog priveska i njegove upotrebe za koji je prijavio nestanak, međutim, pravi razlog je njegovo članstvo u SNS.

Udruženi sindikati Srbije ”Sloga“ neće dozvoliti progon sindikalnih aktivista, jer je posao sindikata zaštita svakog člana bez obzira na njegovu stranačku pripadnost na koju po Ustavu ima pravo.

U Beogradu, 24.09.2020.godine.

Informativna služba