Home » ОБАВЕШТЕЊА » Најава штрајка упозорења у италијанској компанији “Falc East” 
Најава штрајка упозорења у италијанској компанији “Falc East” 

Најава штрајка упозорења у италијанској компанији “Falc East” 

Београд, 28.12.2017. – Запослени у италијанској компанији “Falc East” у Књажевцу, чланови синдиката “Слога” ступиће сутра, 29.12.2017. године у једночасовни штрајк упозорења.

Штрајк упозорења ће се одржати у кругу фабрике од 10:45 до 11:45 сати, а захтеви синдиката и радника су преговори око закључивања колективног уговора и смена директора производње.

Након потписаног протокола у мају месецу ове године између представника синдиката “Слога и Италијанског ““Falc Easta”“ завршена је тадашња обустава рада и договорено је да ће се кроз обострано разумевање и без уцена приступити даљем унапређењу дијалога, водећи рачуна о интересима и запослених и компаније.

Протоколом је било предвиђено да ће синдикат по добијању решења о регистрацији и стицања статуса репрезентативног синдиката приступити поступку преговарања ради закључивања колективног уговора између послодавца и репрезентативног синдиката.

Иако су Удружени синдикати Србије „Слога у ““Falc East”“ Књажевац репрезентативни и већински синдикат са више од 650 чланова, пословодство упорно игнорише да крене у поступак око преговарања и закључивања колективног уговора и тиме јасно показује намеру да српске раднике користи искључиво као јефтину и слабо плаћену радну снагу без икаквих права, игноришући Устав Србије и све њене законе, укључујући и закон о раду и институције арбитраже у мирном решавању радних спорова.

Удружени синдикати Србије “Слога” поздрављају штрајк упозорења и пружиће свом синдикату и чланству код италијанског послодавца сву потребну подршку у остваривању својих Уставом и законима прописаних и загарантованих права.

Информативна служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

2 comments

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top