Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Нацрт новог Закона о парничном поступку је и антираднички!
Нацрт новог Закона о парничном поступку је и антираднички!

Нацрт новог Закона о парничном поступку је и антираднички!

Удружени синдикати Србије „Слога“ се оштро противе нацрту новог Закона о парничном поступку јер ће његовом применом радницима и социјално угроженим категоријама грађана бити онемогућено остваривање правде.

Захтевамо и придружујемо се адвокатима који су подигли свој глас да се нацрт закона одмах повуче из јавне расправе, јер је по нама он октроисан, као и многи до сада донети закони, са јединим циљем да се заштити интерес капитала и појединаца усвојањем посланичке већине на “звонце“, без  логичког размишљања о последецима.

Изменом закона, који је по нама и антираднички, радницима који су или ће добијати незаконите отказе од својих послодаваца, биће ускраћено право на правично суђење, јер би морали да плате таксе унапред. Питање је – са којим новцем радник то може да финасира ако је изгубио посао?

Плаћање такси унапред је погубно и по све оне којима се годинама ускраћује право на топли оброк и регрес, због чега су многи поднели тужбе пред надлежним судовима.

Уколико не дође до повлачења закона, Удружени синдикати Србије „Слога“ ће подржати сваки протест адвоката и позвати све чланове и симпатизере да им се прикључе и успротиве се наметању закона којим се већини грађана онемогућава остваривање права на правду.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ