Home » КАМПАЊЕ » На путу велике радничке победе

На путу велике радничке победе

Прибој – Београд, 11.11.2016. – На збору бивших радника ФАП-а који је јуче одржан у центру Прибоја радници нису прихватили незакониту одлуку Скупштине акционара према којој се све заостале плате конвертују у безвредне акције. Они су затражили од државе да испуни преузете све раније прихваћене обавезе и дали су овлашћење председнику Удружења за заштиту радника ФАП-а „Радник није роб“  Мирославу Мршевићу да их заступа пред Привредним судом у Ужицу због неисплаћених зарада.

1

Коначни закључци су:

Подржати УППР потписима радника , али тек од уторка 15. 11. 2016. пошто проверимо и потпишемо следеће:

1. Да се провери у привредном суду у Ужицу да ли су тачни наводи директора да од 1 % дугова ФАП-а зависи одлука о стечају.

2. Да се потпише уговор са председником локалне самоуправе о откупу акција по номиналној цени из Споразума о раскиду радног односа са дефинисаним роковима исплате акција .

3. Да се добије информација од надлежног министарства колико ће тачно дати средстава за заостале зараде за април и јул ове године и да се од директора добију тачне информације када ће се исплатити онај део пре истека 2016. године.

4. Да се пошаље писмо Војсци Србије са тачним извештајима о улазима и излазима средстава које су потрошили , као и послу који су обавили. Нарочито ћемо поменути да су делу радника исплаћивали зараде, делу не, да су донели одлуку да Скупштина акционара превари раднике за 6 плата , као и да су имали 106 милиона што је тада било довољно за 6 плата без доприноса и да су то потрошили нетранспарентно без видљивих резултата.

5. Да се захтева неопозива оставка менаџмента због ускраћивања информација радницима да њихова срамна одлука са Скупштине акционара о конвертовању заосталих зарада у акције предузећа значи и њихово одустајање од 6 поштено зарађених плата.

Они су на скупу поздравили Војску Србије и захваалили се на сарадњи са ресорним министарствима Владе, као и на конструктивном учешћу локалне самоуправе и нашег представника у Скупштини Србији.

“ Ипак, највише се захваљујемо радницима ФАП-а, јер без њих и њихове масовне подршке не би могли да дођемо до овог резултата. Борба није завршена , идемо корак по корак , али мислим да смо велики посао завршили. У случају проблема у реализацији бићете обавештени и окупићемо се опет“, поручио је Мирослав Мршевић, председник удружења за заштиту радника ФАП-а и Удружења за заштиту радника ФАП-а „Радник није роб“.

Информативна служба

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top