Home » ОБАВЕШТЕЊА » ДАНАС ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ
ДАНАС ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

ДАНАС ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Секција младих Удружених синдиката Србије „Слога“, поводом 12. августа, Међународног дана младих, упозорава на пораст сиромаштва код младих, посебно немогућности њиховог запошљавања, због чега се све више најобразованијих и будућих потенцијала државе одлучује за миграције у развијене земље ЕУ, где их, за разлику од Србије, на основу знања и вештина веома лако и пожељно прихватају.

akademija 5

СИНДИКАЛНА АКАДЕМИЈА – Млади желе већу улогу!

Млађа популација има воље и жеље да учествује у свакодневном друштвено-политичком животу Србије, али и даље осећа да постоји велика одбојност код наших политичара, који упркос обећању о укидању партијских предузећа, настављају са запошљавањем својих чланова, вршећи тиме дискриминацију, развијајући апатију код младих и изградњу негативних друштвених и моралних вредности, супротној одликама савременог демократског друштва и уређене државе.

Упркос хроничном недостатку радних места, шансу видимо у локалу, у Општинама, за које сматрамо да треба активније да се укључе, да издвоје посебна средства из свог буџета за покретање малих и средњих предузећа, као што су мини-фарме, производња воћа и поврћа, и изградња капацитета сеоског туризма.

Тврдимо, и убеђени смо, да би ове привредне гране запослиле велики број младих и истовремено задржале популацију у местима где нам прети изумирање. Такође, као један о великих проблема видимо и дубоко укорењену негативну свест о врстама посла и занимања, јер родитељи и даље форсирају своју децу кроз школовање на друштвене и непроизводне делатности, што неминовно води ка даљем економском суноврату и порасту незапослености и сиромаштва.

Како би се решили неки од ових проблема, потребно је организовати што више јавних расправа, а Удружени синдикати Србије „Слога“ су увек спремни на сваку врсту дијалога и сарадње која ће донети конкретне резултате и радно место за младог човека.

Како млади нису довољно организовани међусобно и немају одговарајућих организација које би их окупљале, Секција младих унутар Удружених синдиката Србије „Слога“ покренула је недавно иницијативу за оснивање посебне гране незапослених у којој би укључили млађу и незапослену популацију у синдикалне активности, а све у циљу заједничког притиска да систем почне са имплементацијом вредности и прихватљивих норми које се користе у развијеним земљама ЕУ.

 

Удружени синдикати Србије „Слога“

Миле Чабрић, координатор Секције младих

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top