Home » ОБАВЕШТЕЊА » Кривична пријава против директора ЈКП Паркинг сервис Београд

Кривична пријава против директора ЈКП Паркинг сервис Београд

Београд, 08.06.2018. – Синдикат Слога у ЈКП Паркинг сервис у Београду поднео је Првом основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против директора Андрије Чупковића због ометања синдикалног и другог удруживања и деловања у складу са законом.

Dragan Ljubić

Кривична пријава из чл. 152 Кривичног закона РС је поднета како би се омогућило неометано функционисање синдиката Слога у ЈКП Паркинг сервис Београд у складу са Законом о раду, Уставом, конвенцијама Међународне организације рада (МОР).

Директор Чупковић на месту генералног директора већ дуже време инорише све дописе синдиката, његове образложене предлоге и захтеве. Уместо одговора он преко својих руководилаца врши пресију према запосленима, да се не учлањују у Слогу или да се из ње ишчлањују.

– Као синдикат чија је сврха оснивања одбрана радничких права недопустиво је да нам се чланови и повереници шиканирају, мобингују и застрашују преко непосредних руководилаца који према руководећој хијерархији одговарају непосредно директору. За све имамо доказе, а имена и презимена чланова према којима је вршена репресија из безбедносних разлога ће бити достављена током самог поступка, каже председник Слоге у ЈКП Паркин сервис Драган Љубић.

Љубић истиче и да ће председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић као одборник на наредној седници Скупштине Београда јавно изнети проблеме са функционисањем неких Јавно комуналних предузећа у Београду, међу њима и Паркиг сервиса.

У Београду, 08. 06.2018. г

Информативна служба

 

 

..

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top