Home » ОБАВЕШТЕЊА » Кривична пријава директора ГСП Београд
Кривична пријава директора ГСП Београд

Кривична пријава директора ГСП Београд

Београд, 12.11.2017. – Удружени синдикати Србије „Слога“ поднели су Првом основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против генералног директора ЈКП ГСП Београд Жељка Милковића, због ометања, спречавања синдикалног и свако другог удруживања и деловања синдиката Слога у том предузећу.

У вези поступања послодавца усмереног на онемогућавање рада синдиката, синдикална централа устаје са овом пријавом како би се обезбедило неометано функционисање синдиката у складу са Законом о раду, Уставом Србије и конвенцијама Међународне организације рада (МОР).

Почев од самог оснивања, регистрације и окупљања чланова Слоге међу запосленима у ГСП Београд, синдикат и његови овлашћени представници су на најгрубљи начин опструисани, где је директор као одговорно лице игнорисао и без одговора оставио све образложене предлоге синдиката, његове захтеве и иницијативе, вршио пресију према запосленима да се не учлањују у синдикат, као и да се исчлане они који су већ учлањени.

Истичемо да синдикату Слога нису попут другим синдикатима који делују у том предузећу омогућена елементарана права за рад и окупљање чланова, чиме се директно крше права запослених на слободно изражавање воље и остваривање права из радног односа, у чему их заступа синдикат, што и јесте његова основна улога.

Удружени синдикати Србије „Слога“ истовремено изражавају незадовољство недавном продајом Депо-гараже на углу Булевара деспота Стефана и Цвијићеве немачком трговинском ланцу Лидлу, где се између осталог, налазила Електро-грађевинска оператива ГСП „Београд“.

Овим се потврђују све наше досадашње стрепње, тврдње и бојазни на које смо годинама упозоравали да се ГСП Београд намерно гура у негативно пословање са циљем отимања и нетранспарентне распродаје његове огромне непокретне имовине.

 

Информативна служба

 

 

.

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top