Home » ОБАВЕШТЕЊА » Ко не храни своју војску, храниће туђу!
Ко не храни своју војску, храниће туђу!

Ко не храни своју војску, храниће туђу!

Београд, 6. децембар 2015. – Синдикат Слога Министарства одбране и Синдикат Слога ВМА захтевају од државе да се Правилник о изменама и допунама Правилника о накнади путних трошкова и накнада који је прописало Министарство одбране одмах стави ван снаге, будући да је он у потпуној супротности са Законом о Војсци и Законом о раду.

1Додатно стезање војничког каиша кроз измене Правилника некаквим Правилником је потпуно апсурдан и за нас неприхватљив чин, који једино води ка даљој и све дубљој социјалној и економској деградацији и урушавању права запослених у Војсци Србије.

Стога, оне који воде државу и који данас одлучују о нашој судбини подсећамо на стару изреку која каже: ко не храни своју војску, храниће туђу!

Како запослени у Војсци Србије према постојећим законима немају право на штрајк, већ само на синдикално удруживање, Синдикат Слога Министарства одбране и Синдикат Слога ВМА ће започети низ синдикалних активности да се уз сва законски дозвољена средства поништи овај акт и да се уз сарадњу са осталим синдикатима у војсци социјални положај запослених подигне на виши ниво.

Једноставно, желимо да се изједачимо у свим правима са осталим професијама, попут полиције која је након што је само запретила штрајком глађу повратила део смањених права.

 

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top