Home » ОБАВЕШТЕЊА » Казне возачима ГСП како би се превоз приватизовао!
Казне возачима ГСП како би се превоз приватизовао!

Казне возачима ГСП како би се превоз приватизовао!

Извор: Данас, 17.04.2018. године – Саобраћајна полиција последњих дана масовно је кажњавала возаче градског саобраћајног предузећа „Београд“ због неисправности возила, иако ти није њихова лична, већ одговорност ГСП-а, указују представници појединих синдиката у ГСП.

Сви возачи добили су обавештења да су појачане контроле у току и предузеће их опомиње да не користе мобилне телефоне током вожње. Ипак, нико у ГСП-у није објаснио запосленика шта да раде у случају да им је возило неисправно па полицајци треба да им наплате казну због, рецимо неисправне сијалице, као што се дешавало.

Небојша Алексић, председник синдиката „Слога“ ГСП, сматра да се ради о организованој акцији МУП-а која за циљ има да онемогући возачима да обављају свој посао, који је ионако отежан лошим условима рада, а да тиме допринесе и гашењу целокупног градског саобраћајног предузећа.

– циљ је довођење ГСП-а у позицију да не може да оствари свој основни задатак, који му је дао оснивач Град Београд – а то је превоз путника. И све са једноставним разлогом – да би се ГСП потпуно уништио и тржиште уступило приватнику. Уз то ће се продати гараже предузећа на атрактивним локацијама, у екстра зонама, као грађевинско земљиште. За све то политичари ће узети велику провизију, упозорава Алексић. Он додаје да ће највећи терет тога поднети грађани, који ће остати без превоза, или га плаћати још скупље, док ће радници остати без посла. Алексић подсећа да је уништавање ГСП-а већ увелико у току, а да је ово још једна у низу акција које томе доприносе.

– Осим што немамо исправна возила, возачи масовно одлазе из предузећа због лоших плата и услова рада, док су они који су остали у страху да ће добити казне ако одбију да возе неисправна возила. А и они су свесни колико се тиме угрожава безбедност свих учесника у саобраћају, истиче Алексић.

Опширније на: Због неисправних возила ГСП – казне возачима

 

.

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top