Home » СИНДИКАТ » Још један велики успех на правном пољу Синдиката полиције Слога

Још један велики успех на правном пољу Синдиката полиције Слога

Београд, 25.02.2019. – На захтев Синдиката полиције Слога Виши Суд у Београду донео је решење, којом је заштитио колегиницу И.В. узбуњивача која је премештена на друго неповољније радно место где је остала без статуса ОСЛ.

Колегиница је раније крајем 2015. године била премештена на фантомско радно место „анализа ризика“ с циљем да јој је прекине радни однос. Приликом новог распоређивања крајем 2018. године она је премештена на ново неодговарајуће радно место, где је остала без бенефиција и статуса ОСЛ те је према њој послодавац предузео штетне радње.

Виши Суд у Београду на предлог синдиката кога је тада заступао председник Драган Жебељан, утврдило је да је захтев странке оправдан и на основу свих доказа донео привремену меру одложеног правног дејства решења МУП.

Након овог решења, одговодно и налдежно лице у Министарству унутрашњих послова  дужно да поступи по одлуици Вишег суда и колегиницу врати на претходно радно место и врати јој одузету службену легитимацију.

Уколико одговорно и надлежно лице у Министарству унутрашњих послова не поступи по решењу Вишег суда и колегиницу не врати на радно место чини  кривично дело Неизвршења судске одлуке из члана 340.став 1. и 2. Кривичног законика Републике Србије и против таквог лица се може поднети кривична пријава.

ОПШИРНИЈЕ НА: Виши Суд заштитио колегиницу узбуњивача из СВС

 

 

 

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top