Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Јачање Слоге и међусобног поверења у ИМТ
Јачање Слоге и међусобног поверења у ИМТ

Јачање Слоге и међусобног поверења у ИМТ

Београд, 19. мај 2015. – Судбина Индустрије машина и трактора (ИМТ), некада највеће фабрике  пољопривредних машина и предузећа у реструктуирању је и даље неизвесна. Када је у питању наш синдикат у ИМТ ту нема недоумица, он остаје као правно лице, у Удруженим синдикатима Србије „Слога“ чији је председник Жељко Веселиновић.

О даљој судбини радника фабрике пољопривредних машина која се налази на Новом Београду у блоку 64, некада поносу српске и југословенске индустрије у производњи трактора, одлучиваће се ове недеље на састанку Социјално-економског савета(СЕС), каже потпредседник Синдиката Слога ИМТ Николић Драгутин.

Према његовим речима Влада Србије би на СЕС-у требала да донесе одлуку о томе хоће ли ИМТ ићи у стечај од 1. јула или 1. октобра ове године.

– Шта год одлуче за нас не ваља јер остајемо без плате и у даљој неизвесности, рекао је Николић и додао да постоје две стране компаније заинтересоване за преузимање фабрике и радника, али да су стекли утисак да је Влада Србије из њима непознатих разлога незаинтересована.

Иначе, према речима потпредседника Слоге у ИМТ-у на послу долазе сваки дан, а осим понеког минималца плате нису примили задњих 18 месеци, четири године им није уплаћиван ПИО фонд, док им се здравствене књижице оверавају.

О судбини синдиката у ИМТ-у Николић је истакао да они остају као правно лице и да су они саставни део Удружених синдиката Србије „Слога“ чији је председник Жељко Веселиновић.

-Било је неких проблема, односно појединачних недоумица током прошле године, али ми никада као организација нисмо донели никакву одлуку о изласку из Слоге јер је чланство веровало у организацију и њеног лидера Веселиновића, рекао је Николић и додао да је он имао редовну комуникацију са централом и председником Жељком Веселиновићем.

Николић је изразио велико задовољство и уједно честитао на правоснажној пресуди којом су решене све недоумице око представљања синдиката и које су стварале проблем, истакавши да ће он и целокупно руководство синдиката наставити још бољу сарадњу.

Подсећања ради, Виши суд у Београду донео је недавно правоснажну пресуду/решење којим се потврђује да је Жељко Веселиновић једини овлашћени и законски заступник Удружених синдиката Србије „Слога“.

Проблем је настао када је мала, безначајна групица предвођена пензионерком Миленом Јоцић и мотивисана разним побудама покушала разбијање синдиката у јеку највеће кампање против усвајања сада актуелног Закона о раду.

Оно шта је најбитније је да за све оне који нису учествовали у разбијању синдиката, покајали се и схватили своју грешку, врата Удружених синдиката Србије „Слога“ су и даље широм отворена, јер је часније било дистанцирати се и искрено покајати, него учествовати у разбијању сопствене организације.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ