Home » ОБАВЕШТЕЊА » Израда Нацрта закона о изменама и допунама закона о Војсци Србије

Израда Нацрта закона о изменама и допунама закона о Војсци Србије

Београд, 16.10. 2017. – Представници синдиката и послодавца у систему одбране одржали су радни састанак на коме се разматрао Нацрт предлога Закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије.

Састанку на коме је вођена расправа по принципу дебате и  размене аргумената, присуствовали су представници и нашег синдиката, Синдиката Слога ВМА, Војног синдиката Србије, Синдиката Независност Војске Србије, АСНС Синдиката Војске Србије и Синдиката одбране Србије.

На страни послодавца састанку су присуствовали државни секретар Алекасандар Живковић, секретар секретаријата Министарства одбране господин Синиша Лазић и помоћник министра госпођа Радмила Јагодић, представници Министарства одбране и генералштаба Војске Србије.

Док предлагач Нацрта закона сматра да је потребно ускладити Закон о војсци са другим решењима који уређују ту област, те да није потребно доносити посебан колективни уговор за запослене у војсци, представници синдиката који делују у систему одбране инсистирају да се у наредном периоду мора отпочети са преговорима о закључењу посебног колективог уговора, из разлога што не постоје законске препреке да се исто реализује.

Представници Слоге су поздравили овај начин вођења социјалног дијалога и у наредном периоду пружиће свој допринос кроз учешће у радним групама и јавној расправи.

Расправа по овом питању се наставља 17.10.2017.године.

Информативна служба

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top