Home » OBAVEŠTENjA » Formiran Sindikat Sloga železnice Srbije
Formiran Sindikat Sloga železnice Srbije

Formiran Sindikat Sloga železnice Srbije

Beograd, 16. januar 2016. –  Nakon podele „Železnice Srbije“ na četiri preduzeća: „Holding“, „Infrastrukturu“, „Srbija voz“ i „Kargo“, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su juče zvanično formirali Sindikat Sloga železnice Srbije, koji će delovati u jednom od društva na železnicama Srbije, AD za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom  ,,Infrastruktura železnice  Srbije“. Od ponedeljka Sloga nastavlja sa formiranjem svojih sindikata i u ostala tri preduzeća.

Capture

Ovim povodom Sindikat  Sloga železnice Srbije izdao je i obaveštenje koje prenosimo u celini.

O B A V E Š T E Nj E

     Dana 15.01.2016 godine u Beogradu, održana je osnivačka skupština, Sindikata Sloga železnice Srbije , koji će delovati u jednom od novoformiranih društva na železnicama Srbije, AD za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom ,,Infrastruktura železnice Srbije“.

     CaptureIzabrano je rukovodstvo sindikata, usvojen statut, plan rada kao i zadaci na kojima će raditi rukovodstvo sindikata.   Za   predsednika sindikata Sloga železnice Srbije izabran je Saša Stanojević .

Donet je i zaključak osnivačke skupštine;

   Ovaj sindikat osnivaju   radnici   železnice   Srbije  koji   nisu zadovoljni radom i ponašanjem pojedinih reprezetativnih sindikata na železnicama Srbije. Današnji   položaj železničkih radnika u Srbiji nikada nije bio gori . Železnički radnici nemaju kome više da se žale, njihove interese i radnička prava   sada brane   advokati   a   ne   sindikati   kojima   plaćaju članarinu, i zbog čega     im jeste osnovna   namena . Primanje zapslenih na železnici je posebna priča, i jako žalosna, jer vređa našu inteligenciju i obezvređuje pošteno zarađene diplome.

   Mi ne možemo da gledamo svakodnevno ponižavanje i propadanje. Moramo da krenemo u borbu za naša prava, za povećanje naših plata koje su nam smanjili , jer mi nismo krivi za njihove političke i sindikalne igre, prevare, bezbotrebno i bahato trošenje državnih para.Tražićemo samo ono što je naše, i ono što smo pošteno zaradili.

Želimo   da povratimo poverenje   u sindikalni   pokret   i zadovoljimo osnovnu funkciju sindikata, a možemo samo ako se borimo za ostvarivanje radničkih prava . zbog čega smo osnovali ovaj sindikat.

SINDIKAT SLOGA ŽELEZNICE SRBIJE – USS SLOGA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top