Home » ОБАВЕШТЕЊА » Формиран Синдикат Слога у Дому здравља у Сомбору
Формиран Синдикат Слога у Дому здравља у Сомбору

Формиран Синдикат Слога у Дому здравља у Сомбору

Сомбор- Београд, 03. 08.2017.

Синдикална организација „Слога“ Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ основана је пре непуних месец дана, највише захваљујући ангажовању председника синдиката Душана Попадића, који је за кратко време придобио поверење чланства.

То је друга синдикална организација формирана на подручју Града Сомбора и Западнобачког округа у породици Удружених синдиката Србије “Слога”.

Синдикат здравства и социјалне заштите “Слога” постоји шест година и његово чланство је за ово кратко време нарасло на десетак хиљада чланова. Репрезентативан је у многим великим градовима широм Србије, као и у најважнијим државним здравственим установама.

Синдикату “Слога” су приступили и приступају углавном незадовољни чланови постојећих репрезентативних синдиката. Наиме, Закон о раду и смањење зарада у здравству су прошли без икаквог отпора репрезентативних синдиката, што је управо довело до горе наведене ситуације. Константно урушавање материјалног статуса и услова рада запослених у здравственим установама доводи до наведеног незадовољства“, истиче Попадић.

Новоформирани Одбор ће имати представнике свих структура, почев од спремачица, па све до лекара специјалиста, јер је Синдикат “Слога” отворен за све.

Председник Попадић најављује активније ангажовање за већа права свих запослених, јер како истиче „чланство је препознало одлику да “Слога“ ради коректно и поштено”.

Синдикат „Слога“ овом приликом позива и остале колеге запослене у установама здравствене и социјалне заштите Града Сомбора и Западнобачког округа да им се придруже у заједничкој и најважнијој борби, уз изражавање задовољства да је у току регистрација још једне синдикалне организације на територији града.

 

Објављено на: http://www.025info.rs/vesti/drustvo_8/formiran-sindikat-sloga-u-domu-zdravlja-u-somboru_21058.html

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top