Home » БЛОГ » ДРАГА ДЕЦО, СРЕЋАН ВАМ ПОЛАЗАК У ШКОЛУ!

ДРАГА ДЕЦО, СРЕЋАН ВАМ ПОЛАЗАК У ШКОЛУ!

ПИШЕ: Владимир Радосављевић, потпредседник Слоге

Драга децо, знам да Вам није лако да кренете у освајање знања у земљи у којој се она не цене. Волео бих да ми верујете да то није због тога што знања не вреде, већ због тога што такво мишљење у овом друштву креирају људи који никаква знања немају – гомила бивших лоших ђака који су успут купили неке дипломе и са позиција власти су кренули у освету према добрим ђацима, омаловажавајући знање као основу и девастирајући све чега се дотакну.

Vladimir-Radosavljevic1-523x330Драга децо, пред Вама је нова школска година. Мада наизглед све говори против тога, волео бих да схватите да је Ваше образовање јако важно. Можда то Вама сада тако не изгледа, али образовање је основ за успешан живот. Успешан живот доводи до задовољства и среће на емоционалном, духовном и егзистенцијалном плану.

То никако не значи оно што се у друштву у којем растете пропагира као успешан живот, јер тај погрешан приступ животу креирају људи који су потпуно промашени као личности, и успех везују једино за количине новца којима располажу. То је погрешно, у шта се можете уверити и тек површним посматрањем тих „креатора“ и актера „срећних живота“ које Вам намећу као друштвено прихватљиве и оправдане. Тим, тек лаганим посматрањем лако ћете закључити да се ради о несрећним мученицима који сами себе заваравају у илузији срећних живота, о гомили болесника и недовршених људи, који воде испразне и крајње несрећне животе! Њихова „срећа“ је кратког домета. Не замерите им! Али, од таквих балвана и не очекујте никакву помоћ у животу.

Драга децо, знам да Вам није лако да кренете у освајање знања у земљи у којој се она не цене. Волео бих да ми верујете да то није због тога што знања не вреде, већ због тога што такво мишљење у овом друштву креирају људи који никаква знања немају – гомила бивших лоших ђака који су успут купили неке дипломе и са позиција власти су кренули у освету према добрим ђацима, омаловажавајући знање као основу и девастирајући све чега се дотакну. Они не цене знање и образовање јер га нису никада ни поседовали, ни у чему, те не знају ни какво задовољство оно човеку доноси. Зато Вама као идоле за успешан живот намећу полуписмене старлете, клаберке, криминални олош и неартикулисане неандерталце који једва умеју да се потпишу. То што и сам председник има лажну диплому, и брука нас пред свима пред којима се појави, а прва дама носи комплете од 10000 евра и глуми хуманитарца отетим и проклетим парама, то није правило, децо, то морате знати. У свету то углавном није тако, а од људи који су на најодговорнијим функцијама у земљи се захтева да располажу бар основним прагом знања и културе. Не замерите им! Али, од државе којом такви руководе и не очекујте никакву помоћ.

Драга децо, знам и да је велики проблем свако улагање у Ваше образовање. У огромној већини живите у породицама у којима се једва саставља крај с крајем, у којима је велики проблем омогућити и редовну ( а да не помињемо здраву) исхрану. У тој ситуацији многи од Вас неће имати ни уџбенике, а о прибору, патикама, ранцима…да и не говоримо. Ова држава не мисли о Вама. Онај који је на челу пирамиде власти нема појма како је Вама одрастати у овом друштву. Он нема појма да већина Вас није још ни видела море, а да су већини оних који су га видели то омогућено захваљујући „одвајању од уста“ читаве породице током целе године. Али у свом незнању и болесној самољубивости која га је потпуно заслепила да би био у стању да сагледа проблеме реалних живота својих поданика, он је у стању да извали и такву глупост да Вам држава неће омогућити бесплатне ученике јер сте сви били на мору током лета. Он има озбиљних проблема у реалном сагледавању ствари, децо, и не обраћајте пажњу на њега. Стицајем околности, али и уз велику одговорност Ваших родитеља, нашао се ту где јесте. То што у свакој иоле нормалнијој држави у свету деца имају бесплатне уџбенике за њега не значи ништа- он је држава, посебна, највећа, најбоља, најсрећнија, најуспешнија… Али, на жалост, само у његовој глави јер је, као што Вам рекох , он човек са озбиљним проблемима. Њему, и свима нама , нека Бог помогне. Људи не могу. Али, Ви не чекајте само помоћ Бога. Он ће помоћи, не сумњам, али само ако се и сами трудите.

Наравно да је све то демотивишуће за Вас, али Вас молим – будите радни и упорни. Све је на Вама. Трудите се. Трудите се да што више научите, да себе дисциплинујете да будете вредни и образовани, да постанете добри ЉУДИ! Вратиће Вам се! Вратиће Вам се и тад ћете схватити колико су мали и недовршени људи они који данас одлучују о Вашим судбинама, а Ваше сасзнање о томе је нада и за све нас остале да се све оно што нас уништава може променити, некако. Јер ми, Ваши родитељи и деке и баке, већ смо показали да смо неспособни да се обрачунамо са најгорима међу нама, који данас и владају.

29. август 2015.

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top