Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Др. Бранка Антић: Наводи синдиката нису тачни, а Колубарске.рс ће добити тужбу
Др. Бранка Антић: Наводи синдиката нису тачни, а Колубарске.рс ће добити тужбу

Др. Бранка Антић: Наводи синдиката нису тачни, а Колубарске.рс ће добити тужбу

„Наводи у саопштењу Удруженог синдиката Србије Слога – синдикат здравства и социјалне заштите нису тачни, Колубарске ћу тужити и ко сте ви да преносите саопштења“, рекла је др Бранка Антић, директор Дома здравља када нас је позвала јутрос реагујући на текст „Директор дома здравља се оглушила о наредбу министарства“, који су јуче објавиле Колубарске.рс.

У тексту је пренето саопштење Удруженог синдиката Србије „Слога“ – синдикат здравства и социјалне заштите, који је осудио, како је навео, „самовољу директора ваљевског Дома здравља др Бранке Антић која се оглушила о наредбу Министва здравља да прими у радни однос све здравствене раднике који су потребни за заштиту становништва од болести и сузбијање ширења корона вируса“.

Директор Дома здравља др Бранка Антић је сматрала да уколико она игнорише наше позиве и не одговори на наша питања у вези саопштења синдиката „Слога“ да то саопштење неће бити објављено. Међитим, пошто је обелодањено, она нас је позвала.

„Прво морате да знате да сам ја тражила од Минсистсрства здравља да примимо додатни број здравствених радника и немедицинског особља. Сагласност смо добили 22. марта, а то је била недеља, а сутрадан је стигло обавештење да не важи за домове здравља. На моју ургенцију, Министарство нам је дозволило да примимо те људе до три месеца. Накнадно је стигла наредба Министарства здравља за пријем људи на неодређено време, али пријем само неопходних здравствених радника. Да ли Ви стварно мислите да ће нам проширити кадровски план за 35 здравствених радника. Да ли је у реду примити људе на неодређено време, а нису уговорени, и не могу да примају плату? Неки директори су то непромишљено урадили и сада ти људи немају плату. У наредби пише да се приме на неодређено неопходни здравствени радници, али то не значи да треба да примим 35 здравствених радника који су били ангажовани у време ванредног стања“, рекла је др Антић.

На наше питање да ли су у Дом здравља примљени „неопходни здравствени радници“, др Антић каже да су посао добили два лекара и пет сестара који су већ радили на одређено време у Дому здравља.

На питање колико здравствених радника је анагажовано у време пандемије и ванредног стања, др Антић каже да је било ангажовано 30 техничара, три лекара, осам возача и осам спремачица.

С обзиром на то да су ангажовани у време пандемије и ванредног стања, да ли то значи да су управо они били неопходни и да се наредба Министарства здравља односи на њих, директорка Дома здравља објашњава да су они били ангажовани због тога што је цела Медицина рада била у самоизолацији и наглашава да се наредба не односи на те раднике. Она је поновила питање, „зар ставрно мислите да ће Дому здравља бити проширен кадровски план и да је могуће запослити толики број људи на неодређено време?“.

На наш одговор да овде није у питању наше мишљење, нити је у тексту наведено наше мишљење, него су Колубарске.рс пренеле званично саопштење регистроване синдикалне организације, др Бранка Антић нас је упитала: „А ко сте ви да саопштавате то и да преносите саопштења Синдиката“?

 

Др Бранка Антић је имала прилику да одговори пре објаве саопштења

Након што је у нашу редакцију стигло саопштење синдиката „Слога“, позвали смо директорку Дома здравља др Бранку Антић да је питамо да ли су наводи у саопштењу тачни и, уколико јесу, због чега није испоштовала наредбу Министарства здравља. Међутим она се на наш телефонски позив није јавила. Потом смо послали СМС у коме смо навели шта нас тачно интересује, али ни на ту поруку директорка Дома здравља није одговорила.

Др Бранка Антић се јавила данас и то након што су Колубарске.рс објавиле саопштење Синдиката, тврдећи да наводи нису тачни, а нама је запретила тужбом. Да нам се др Антић јуче јавила на позив или да је одговорила на нашу поруку, објавили бисмо њен одговор на наводе Синдиката за које тврди да нису тачни.

Каже да није могла да се јави на телефонски позив јер је била на парастосу, а што се тиче одговора на СМС: „Нисам одговорила јер не мислим да је то нешто хитно, а осим тога саопштење за јавност не можете Ви да дајете“, каже др Антић.

Објаснили смо да саопштење нисмо „дали“ ми него смо пренели саопштење Удруженог синдиката Србије Слога – синдикат здравства и социјалне заштите, као што преносимо и бројна друга саопштења, међу којима су и она која нам шаље Дом здравља, установа на чијем је челу, др Бранка Антић.

Пре него што је прекинула везу, директорка Дома здравља др Бранка Антић нам је, још једном, поручила да ће нас тужити!

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ