Home » СЛОГА ВЕСТИ » Данас се у Новом Саду, пред нашим очима, одвија социјални геноцид
Данас се у Новом Саду, пред нашим очима, одвија социјални геноцид

Данас се у Новом Саду, пред нашим очима, одвија социјални геноцид

Нови Сад, 28.10.2018. – Годину дана од посете министра рада Зорана Ђорђевића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића предузећу „ДЕС“ у Новом Саду, уместо обећаних послова и новог запошљавања, на улици је 150 отпуштених инвалида рада.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић приликом прошлогодишњег обиласка у октобру месецу предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „ДЕС“ истакли су да држава евидентно субвенционише и помаже рад предузећа и да је циљ да се подстакне на запошљавање што више особа са инвалидитетом.

Градоначелник Вучевић је тада рекао да је Град Нови Сад донео одлуку, уз консултације са ресорним министарством, да конвертује потраживања Града у капитал новосадског “ДЕС“-а као подстицај тој фирми да настави да ради. Међутим, уместо конверзације за подстицај, откази!

Ове изјаве у свакој нормално уређеној држави биле би у складу са одговорном политиком власти према инвалидима који нису у стању да раде послове које раде потпуно радно способни, али не и у “Потемкиновој Србији” Александра Вучића, чији је министар и градоначелник на улицу уз социјални програм ( читај принудни отказ) истерали 150 радника инвалида.

Истерани су са отпремнином, која ће трајати можда 3-4 месеца, све док се не плате сви заостали рачуни, дуговања, такозване теке или дужничке свеске по продавницама, а после…

Међутим, оно шта је потпуни геноцид над немоћнима је да су бивши радници ДЕС-а остали без повезаног радног стажа, неисплаћених зарада и примања која би требало да имају по закону када остану без посла и пријаве се Националној служби запошљавања.

Ђорђевићу, Вучевићу, како сте то могли да урадите инвалидима? Срам вас било!

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top