Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » ДА ЛИ ЈЕ РЕСТАРТ ПОТРЕБАН И УНУТАР САМЕ ВЛАДЕ
ДА ЛИ ЈЕ РЕСТАРТ ПОТРЕБАН И УНУТАР САМЕ ВЛАДЕ

ДА ЛИ ЈЕ РЕСТАРТ ПОТРЕБАН И УНУТАР САМЕ ВЛАДЕ

Удружени синдикати Србије „Слога“ након данашње конференције „Рестарт“, у организацији Министарства економије, на којој су и сами присуствовали, одржали су краћу радну анализу и дају следеће саопштење за јавност.

– Наша оцена је да ће мере које је министар Радуловић данас предложио бити тешко оствариве, јер је очигледно да и у самој Влади не постоји одлучност и сагласност да се оне ваљано и на прави начин донесу и спроведу уз општи косензус свих учесника у процесу. Такву сумњу испољавамо зато што на самој конференцији, осим министра Радуловића,  није био ниједан други министар, или сам премијер, што нас забрињава да ипак унутар саме Владе и њених министарстава постоје одређени проблеми о  којима се ових дана спекулише у јавности.

Чињеница је да овако брзо доношење сета закона може бити проблематично и да оно у будућности може произвести контраефекте и разне недоумице које ће ићи на штету радника али и самих послодаваца, што заправо никоме у овом тренутку није циљ.

УСС Слога се слажу да се неки од закона морају мењати, да је један део мера заиста неопходан, али и даље стојимо при ставу да се за такву корениту и шок терапију мора издвојити извесно време, где би се уз општи конензус и уз најширу јавну расправу донела ваљана решења. Измену закона посматрамо као  будућност економског опоравка српске привреде и стварање државног и друштвеног амбијента у коме би поред послодавца  и радник био задовољан адаекватном накнадом за свој рад.

Удружени синдикати Србије Слога ће подржати напоре да се коначно саставе и презентују тачни подаци фирми и њихове имовинске карте које многи  директори крију, како би се спречио одлазак новца из буџета на предузећа која се не могу реструктуирати или покренути њихова производња,  а самим тим онемогућили и напори за стварање одрживих радних места.

У Београду, 18.10.2013. године

Удружени синдикати Србије „Слога“

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ