Home » ОБАВЕШТЕЊА » Без штрајка у „ДЕС-у“, радницима обећано по 20.000 динара
Без штрајка у „ДЕС-у“, радницима обећано по 20.000 динара

Без штрајка у „ДЕС-у“, радницима обећано по 20.000 динара

Нови Сад –Београд, 15.07.2018. – Штрајк радника новосадског ДЕС-а који је требао да се одржи сутра, неће бити одржан. Ова вест је потврђана из репрезентативног Слогиног синдиката у том предузећу.

Према речима једног од двоје представника „Слоге“ у штрајкачком одбору, на састанку одржаном у петак са директором уз присуство арбитра из Агенције за мирно решавање радних спорова одлучено је да се штрајк замрзне до даљњег, будући да су представници друга два синдиката који су такође чланови штрајкачког одбора пристали на све предлоге директора, као и да се сачека до 27. 07.2018. године када би наводно требало да стигне одговор за социјални програм.

Директор је штрајкачком одбору обећао да ће током следеће недеље извршити исплату од 20.000 динара по раднику, што према речима нaших представника синдиката представља само део заостале априлске плате јер су се они залагали да она буде исплаћена радницима у потпуности.

Иначе у новосадском ДЕС-у је запошљено око 170 радника, што за стално, као и по уговорима о повремено привременим пословима, а од тога је 60 одсто инвалида.

Штрајк радника је био заказан због већег броја неизмериних обавеза послодавца према радницима, од неисплаћеих зарада, неоверених здравствених књижица, неисплаћених путних трошкова и неповезаног радног стажа.

Када је реч о повезивању радног стажа, радницима који нису инвалиди стаж није повезан од 2010 године, а инвалидима две године.

Подсећања ради, у октобру месецу прошле године су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли ово предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом и тада изговорили врло крупне речи.

Министар за рад, Зоран Ђорђевић је тада рекао је да је евидентно да држава субвенционише и помаже рад предузећа и да је циљ да се подстакне на запошљавање што више особа са инвалидитетом.

Он је тада подсетио да је са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом имао састанак на којем је представљена нова методологија распоређивања финансијских средстава, која ће бити праведније додељивана, а које држава даје овим предузећима.

Очеигледно је да од њихове методологије нема ништа, осим сталних обећања на дугом штапу са оном често помињаном шаргарепом.

Информативна служба

 

 

.

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top